25 Haziran 2013 Salı

Balık Omega-3: balık yemek kalp nasıl yardımcı olur?

Balık omega-3 yağ asitleri kalp için iyidir. Balık yemenin kalp-sağlıklı yararları genellikle herhangi bir risklerden daha fazla neden öğrenin.

Mayo Clinic personeli tarafından
Eğer balık bir iki porsiyon yemek, kalp hastalığı konusunda endişeli iseniz haftada üçüncü bir veya daha fazla kalp krizi sonucu ölme riskini azaltabilir.
Doktorlar uzun omega-3 yağ asitleri adı verilen balık doymamış yağlar, kalp hastalığı ölüm riskini azaltmak için görünen tanıdı. Uzun yıllar boyunca, Amerikan Kalp Derneği insanlar en az haftada iki kez omega-3 yağ asitleri zengin balık yemek tavsiye etti.
Ama bazı insanlar hala cıva veya balık diğer kirleticiler olan kalp sağlık yararları outweighing endişe ediyor. Ancak, sağlıklı bir kalp için geldiğinde, balık yemenin faydaları genellikle kirleticilere maruz kalma olası risklerden daha fazla. Diyet balık sağlıklı bir miktar ekleyerek bu endişeleri dengelemek için öğrenin.

Ne omega-3 yağ asitleri, ve neden kalp için iyi?

Balık, et gibi doymuş yağ asitleri için ikame zaman, daha düşük kolesterol, doymamış yağ asitleri içerir. Ama asıl faydalı besin yağlı balık omega-3 yağ asitleri gibi görünüyor. Omega-3 yağ asitleri vücuda inflamasyonu azaltmak için düşünülmektedir doymamış yağlı asit türüdür. Vücuttaki iltihabı kan damarları zarar verebilir ve kalp hastalığına yol açabilir.
Omega-3 yağ asitleri, kan pıhtılaşması azaltmak bağışıklığı artırmak ve artrit belirtiler geliştirmek, düşük kan basıncı trigliserid azaltabilir ve çocuklarda öğrenme yeteneğini artırabilir. 1-2 porsiyon yemek balık, omega-3 yağ asitleri açısından zengin olduğunu, özellikle balık, bir hafta kalp hastalığı riskini, özellikle ani kardiyak ölüm azaltmak için görünür.

Bu yemek balık ne tür önemli mi?

Yağlı somon gibi balık, ringa balığı ve daha az ölçüde ton balığı için, en çok faydayı omega-3 yağ asitleri en çok ve bu nedenle içerir, ancak deniz ürünleri birçok çeşit omega-3 yağ asitleri az miktarda içerir.
En tatlı su balıkları yağlı tuzlu su balıkları göre daha az omega-3 yağ asitleri var. Tatlı su alabalığı bazı çeşitleri omega-3 yağ asitleri nispeten yüksek seviyeleri var.

Kaçınmalısınız balık her türlü var mı?

Bu sağlıksız yağ asitleri yüksek düzeyde içerdiği için bu tür tilapia ve yayın balığı gibi bazı balık, sağlıklı bir kalp gibi olmak görünmüyor. Herhangi bir balık hazırlanan ne kadar bağlı olarak sağlıksız olabilir unutmayın. Örneğin, balık kavurucu veya pişirme derin kızartma daha sağlıklı bir seçenektir.
Bazı araştırmacılar vahşi yakalanmış balık aksine çiftliklerde üretilen balık yeme konusunda endişe duyuyorlar. Araştırmacılar antibiyotikler, böcek ilaçları ve çiftlik balık yetiştirme kullanılan diğer kimyasalların balık yemek insanlar için zararlı etkileri olabilir düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder