25 Haziran 2013 Salı

Sağlıklı bir kalp için en iyi 10 ipucu

1. Sigarayı bırakın . Sigarayı bırakmak bir kişi daha uzun yaşamak için yapabileceğiniz tek ve en önemli şeydir. Eğer sigara içen iseniz, bir sigara daha kalp krizi için iki kat daha muhtemeldir. Ama andan itibaren sigarayı bırakmak, kalp krizi riskini azaltmak başlar. Son tanıtılan kamu sigara yasakları ile, vazgeçmek daha iyi bir zaman olmamıştı.
2. Tuzu azaltın . Çok fazla tuz koroner kalp hastalığı gelişme riskini artırır yüksek tansiyon, neden olabilir. Cips, tuzlu fındık, konserve ve paket çorbalar ve soslar, kuru fasulye ve konserve sebze, domuz börek, pizza ve hazır yemek gibi gıdalardan uzak durun. Birçok kahvaltılık tahıllar ve sağlıklı görünen ekmek de tuz yüksek düzeyde içeren, bu nedenle bu çok göz tutmak.
3. Diyet izleyin . Sağlıklı bir diyet kalp hastalığı gelişme riskini azaltmaya yardımcı olabilir ve aynı zamanda bir kalp krizi sonrası hayatta kalma şansını artırmak yardımcı olabilir. Taze meyve ve sebze, yağlı balık, gibi kepekli ekmek, makarna ve pirinç gibi nişastalı gıdalar bol içeren, dengeli bir diyet çalışmalısınız. Bisküvi, kek, hamur işleri ve doymuş yağ ve şeker oranı yüksek olan süt ürünleri gibi gıdalardan uzak durun.
4. Alkol izleyin . Çok fazla alkol, kalp kası zarar kan basıncı artırmak ve aynı zamanda kilo almaya yol açabilir. Aşırı içme kalp krizi riskini artırır, bu nedenle bir ila iki ünite bir gün alımını sınırlamak için hedeflemelidir.
5. Aktif alın . Kalp bir kas ve verimli her kalp atışı ile vücudunuzun yuvarlak bu kan pompalamak böylece formda kalmak için egzersiz gerekir. Sen orta yoğunlukta egzersiz günde 30 dakika hedeflemelidir. Bu çok zor görünüyorsa, yavaşça başlamak ve yavaş yavaş oluşturmak.Uygun tutulması fiziksel sağlık faydaları sadece - çok zihinsel sağlık ve refah geliştirir.
6. Kilonuzu yönetmek . İngiltere'de kilolu insanların sayısı hızla artıyor - yetişkin nüfusun yarısı kilolu veya obez zaten fazla. Yağ olarak ekstra ağırlık bir çok taşıyan büyük ölçüde sağlığınızı etkileyebilir ve bu koroner kalp hastalığı ve diyabet gibi yaşamı tehdit eden durumların ortaya çıkma riskini artırır. Eğer aşırı kilolu veya obez iseniz, ne yemek için küçük, ancak sağlıklı değişiklikler yaparak başlamak ve daha aktif olmaya çalışın.
7. Kan basıncı ve GP tarafından kontrol kolesterol düzeyleri alın .Yüksek kan basıncı, daha kısa yaşam beklentisi. Yüksek kan basıncı olan kişiler bir inme veya kalp krizi daha yüksek bir riski vardır. Kandaki kolesterol düzeylerini yüksek - doymuş yağlardan karaciğer tarafından üretilen - koroner kalp hastalığı, inme ve dolaşım etkileyen hastalıkların riskini artırmak, koroner arterlerde yağ mevduat yol açabilir. Bu tür püresi, fasulye, baklagiller, mercimek, fındık, meyve ve sebze gibi yüksek lifli gıdalar egzersiz ve yiyerek kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir.
8. Stres seviyelerini yönetmek öğrenin . Eğer şeyler üstüne alıyorsanız bulursanız,, doğru dürüst yemek yemek için duman başarısız ve çok fazla içki ve bu kalp krizi riskini artırabilir olabilir.
9. Ailenizin geçmişi kontrol edin . Bir yakın akrabası sigara, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, fiziksel aktivite eksikliği, obezite ve diyabet koroner kalp hastalığı gelişme riski ise, o zaman çok risk altında olabilir.
10. Eğer koroner kalp hastalığının erken belirtileri tanıyabilir emin olun . Kendinizi uygulamak yanar ama geri kalanı ile kaybolduktan göğüs, boyun, kol veya mide gerginlik veya rahatsızlık bırakılırsa tedavi edilmemiş bir kalp krizine yol açabilir angina ilk belirtisi, olabilir.
· İngiliz Kalp Vakfı Sağlık ipuçları

1 yorum:

  1. 1. Madde için alternatif olarak deneyebilecekleriniz:
    http://www.tarhanacorbasi.com/sigarayi-birakmanin-psikolojik-yollari.html

    YanıtlaSil