25 Haziran 2013 Salı

Bir kalp-sağlıklı yaşam tarzı takip ederek kalp hastalığı önleyebilir. Burada kalp korunmasına yardımcı olmak için beş stratejilerdir.

1. Tütün sigara ya da kullanmayın

Sigara veya tütün kullanarak kalp hastalığı geliştirme için en önemli risk faktörlerinden biridir. Tütün Kimyasallar arterler (ateroskleroz) daralması yol açan, kalp ve kan damarlarına zarar verebilir. Ateroskleroz sonuçta kalp krizine yol açabilir. Sigara miktarı ne olursa güvenli, kalp hastalığı önleme gelince. Dumansız tütün ve düşük katran ve sigara düşük nikotin da riskli olarak sigara dumanına maruz kalmasıdır.
Buna ek olarak, sigara dumanında nikotin kalp, kan damarları daralması ve kalp hızı ve kan basıncı artırarak daha fazla çalışması yapar. Sigara dumanı karbon monoksit kanınızdaki oksijen bazı yerini alır. Bu yeterli oksijen sağlamak için daha fazla çalışması için kalp zorlayarak kan basıncı artar.Içilmeyen arkadaşlarınızla bir bar ya da restoranda ise - - hatta "sosyal sigara" olarak adlandırılan tehlikeli ve kalp hastalığı riskini artırır.
Doğum kontrol hapları sigara ve alan kadınlarda kalp krizi ya da yapmıyoruz olanlardır daha inme olan daha fazla risk altındadır. Bu risk özellikle 35 yaşından büyük kadınlarda, yaşla birlikte artar.
İyi haber, olsa da, sigarayı bırakmak zaman, kalp hastalığı riskini sadece bir yıl içinde önemli ölçüde düşer olmasıdır. Ve füme ne kadar veya ne kadar olursa olsun, size en kısa sürede çıkmak gibi meyvelerini toplamaya başlayacağız.

2. Haftanın çoğu günü 30 dakika egzersiz

Bazı düzenli, günlük egzersiz ölümcül kalp hastalığı riskini azaltabilir. Ve böyle bir sağlıklı bir kiloyu korumak gibi diğer yaşam tarzı önlemler, fiziksel aktivite birleştirdiğinizde, ödeme daha da büyüktür.
Fiziksel aktivite size kilo kontrolü ve bu yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve şeker hastalığı gibi kalp üzerinde büyük bir yük, koymak olabilir diğer koşullar yakalanma şansınızı azaltabilir yardımcı olur. Aynı zamanda kalp hastalığındaki bir faktör olabilir stresi azaltır.
Orta yoğunlukta fiziksel aktivite en az 30 ile 60 dakika haftanın çoğu günü almak deneyin. Ancak, egzersiz bile kısa miktarda bu kurallara uygun değil eğer öyleyse, pes etmeyin, kalp fayda sağlar. Hatta 10 dakikalık seanslar halinde egzersiz süresi kadar zarar verebilir.
Ve bu bahçe, temizlik, gibi faaliyetleri toplam doğru tüm sayısı merdiven alarak ve köpek yürüyüş unutmayın. Bu yararları elde etmek için şiddetle egzersiz gerekmez, ancak egzersiz yoğunluğu, süresi ve sıklığı artırarak büyük fayda görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder