25 Haziran 2013 Salı

Stres yönetimi stratejisi # 1: gereksiz stres kaçının

Tüm stres önlenebilir değil, ve ele alınması gereken bir durumu önlemek için sağlıklı değil. Sen ortadan kaldırabilir hayatınızda stres sayısına göre, ancak, sürpriz olabilir.
  • "Hayır" demek öğrenin Sınırlarınızı bilin ve onlara sopa -. Kişisel veya mesleki hayatında olsun, onlara yakın ulaşmak için olduğunuzda katma sorumluluk kabul etmeyebilir. Eğer işleyebilir daha fazla alarak stres için bir SureFire reçetedir.
  • Dışarı stres insanların kaçının - Birisi sürekli hayatında strese neden olur ve, ilişki dönüp o kişi ile geçirmek süreyi sınırlamak veya tamamen ilişkiyi bitirmek mümkün değil.
  • Ortamınızın kontrol altına almak akşam haberleri endişeli yaparsa, TV'yi kapatın -. Trafik seni gergin var ise, daha uzun ama daha az seyahat yol almak. Pazara gidiş hoş olmayan bir angarya ise, bakkal online alışveriş yapmak.
  • Sıcak düğmeli konu kaçının - Eğer din ve siyaset üzerine sinirlenip, bunları konuşma liste dışı çapraz. Tekrar tekrar aynı kişilerle aynı konu hakkında iddia varsa, yetiştirme durdurmak ya da tartışma konusu olduğunda kendinden özür dile.
  • Sizin için yapılacaklar listesi kısmak - programınıza, sorumlulukları ve günlük görevleri analiz edin. Eğer plaka üzerinde çok fazla var ise, "yapılması gerekenlerle" ve ayırt "şıra." Listenin en altına gerçekten gerekli ya da tamamen ortadan kaldırmak değildir Bırak görevleri.

Stres yönetimi stratejisi # 2: durum Alter

Eğer stresli bir durumu önlemek değil, bu değiştirmeye çalışın. Sorun gelecekte kendisini sunmaz böylece şeyleri değiştirmek için ne yapabilirim anlamaya. Çoğu zaman, bu iletişim ve günlük hayatta faaliyet şekilde değişiyor içerir.
  • Onları şişeleme yerine duygularınızı ifade edin. şey ya da birisi sizi rahatsız ise, açık ve saygılı bir şekilde endişelerinizi iletişim. Eğer duygularını ses yoksa, kızgınlık inşa edecek ve durum büyük olasılıkla aynı kalır.
  • Uzlaşmaya istekli olun. onların davranışlarını değiştirmek için birine sormak, aynı yapmak için istekli. Her iki en azından biraz viraj için istekli olup olmadığını, mutlu bir orta yol bulmak için iyi bir şans olacak.
  • Daha iddialı olun. kendi hayatında bir arka koltuk almayın. Tahmin ve bunları önlemek için en iyi yapıyor, sorunları baş başa. Sizin için çalışmak için bir sınav var ve konuşkan oda arkadaşı eve var, sadece konuşmak için beş dakika olduğunu ön söylüyorlar.
  • Daha iyi zaman yönetmek. Poor zaman yönetimi stres bir çok neden olabilir. Eğer çok ince gergin ve arkasında çalıştırıyorsanız, bu sakin ve odaklanmış kalmak zor. Önceden plan ve kendinizi overextend emin yaparsanız, size altındasın stres miktarını değiştirebilir.

Stres yönetimi stratejisi # 3: stres uyum

Eğer stres değiştiremiyorsanız, kendinizi değiştirin. Bu stresli durumlara uyum ve beklenti ve tutum değiştirerek anlamda kontrol yeniden alabilirsiniz.
  • Reframe sorunlar. daha olumlu bir bakış açısıyla stresli durumlarda görmek için deneyin. Aksine bir trafik sıkışıklığı ile ilgili buharı daha, en sevdiğiniz radyo istasyonunu dinlemek, ya da tek başına vakit, duraklatmak için bir fırsat olarak bakmak ve yeniden toplamak.
  • Büyük resme bakın. stresli durumun perspektif alın. Bu uzun vadede olacak kadar önemli kendinize sorun. Bu bir ay içinde önemli olacaktır? Bir yıl mı? Üzerine sinirlenip almak gerçekten değer mi? Cevap hayır ise, başka bir yerde zaman ve enerji odak.
  • Standartlarınızı ayarlayın. Mükemmeliyetçilik önlenebilir stres önemli bir kaynağıdır. Mükemmellik talep ederek başarısızlık için kendinizi kurma durdurun. Kendiniz ve başkaları için makul standartlar, ve ile iyi olmayı öğrenmek "yeterince iyi."
  • Olumlu odaklanın. stres aşağı oluyor zaman, kendi olumlu nitelikleri ve hediyeler de dahil olmak üzere, hayatında takdir her şeyi yansıtmak için bir dakikanızı ayırın. Bu basit strateji perspektif şeyler tutmanıza yardımcı olabilir.

    Stres yönetimi stratejisi # 4: değiştiremezsiniz şeyleri kabul

    Stres Bazı kaynaklar kaçınılmazdır. Engelleyebilir ya da sevilen bir, ciddi bir hastalık, ya da ulusal bir durgunluk ölüm gibi stres değiştiremezsiniz. Bu gibi durumlarda, stres ile başa çıkmak için en iyi yol olduğu gibi mutlaka kabul etmektir. Kabul zor olabilir, ama uzun vadede, bu değiştiremezsiniz bir duruma karşı korkuluk daha kolay.
  • Kontrol edilemeyen kontrol etmeye çalışmayın. hayatta pek çok şey diğer insanların bizim kontrolümüz-özellikle davranış dışındadır. Aksine onlar üzerinde vurgulayarak daha, bu tür sorunları tepki tercih yolu olarak kontrol edebilirsiniz noktaya.
  • Baş arayın. demişler, "bize daha güçlü kılan öldürmez." büyük sorunlarla karşı karşıya zaman, kişisel gelişim için fırsatlar olarak bakmaya çalışın. Kendi kötü seçenek stresli bir duruma katkıda, onları yansıtmak ve hatalarından ders.
  • Duygularını paylaşın. güvenilir bir arkadaş konuşun ya da bir terapist ile randevu. Eğer üzerinden gidiyoruz ne ifade Eğer stresli durumu değiştirmek için yapabileceğimiz bir şey yok olsa bile, çok katartik olabilir.
  • Affetmeyi öğrenin. biz mükemmel olmayan bir dünyada yaşıyoruz ve bu insanlar hata yapmak gerçeği kabul edin. Öfke ve kızgınlıklarının gidelim. bağışlayıcı ve üzerinde hareket ederek negatif enerji kendinizi özgür.

Stres yönetimi stratejisi # 5: eğlence ve dinlenme için zaman yaratın

Bir take-ücret yaklaşımı ve olumlu bir tutum ötesinde, kendiniz besleyici tarafından hayatınızdaki stresi azaltabilir. Düzenli olarak eğlence ve dinlenme için zaman yaparsanız, kaçınılmaz olarak gelip hayatın stres işlemek için daha iyi bir yerde olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder