25 Haziran 2013 Salı

Gevşeme tekniği 1: stresten kurtulmak için nefes meditasyonu

Tam, temizlik nefes üzerine odaklı, derin nefes alma basit, ama güçlü, gevşeme tekniğidir. Bu, öğrenmek çok kolay hemen hemen her yerde pratik olabilir, ve stres seviyeleri kontrol altında almak için hızlı bir yol sağlar. Derin nefes alma çok, birçok rahatlama uygulamaları temel taşıdır ve bu aromaterapi ve müzik gibi diğer rahatlatıcı unsurlar ile kombine edilebilir. Gerçekten ihtiyacınız olan şey bir kaç dakika ve germek için bir yerdir.

Derin nefes meditasyon

Derin nefes alma için önemli akciğerlerde mümkün olduğu kadar temiz hava almak, karından derin nefes etmektir. Bunun yerine sizin üst göğüs sığ nefes daha karın, gelen derin nefes almak, daha fazla oksijen nefes. Daha sen olsun oksijen, daha az gergin, nefes darlığı, ve endişeli hissediyorum.
  • Sırtınızı düz ile rahatça oturur. Mide üzerinde göğüs ve diğer bir el koydu.
  • Burnunuzdan nefes. Mide üzerindeki el çıkmalıdır. Göğüs üzerinde el çok az hareket etmelidir.
  • Eğer karın kasları sözleşme olurken kadar hava gibi dışarı iterek, ağzınızdan nefes verin. Mide üzerindeki el Nefes verirken olarak hareket etmelidir, ama diğer taraftan çok az hareket etmelidir.
  • Ağzınızdan burnunuzdan ve dışarı nefes devam edin. Yeterli böylece nefes çalışın sizin alt karın yükselir ve düşer. Nefes verirken yavaş yavaş sayın.
Kadar otururken size karından zor nefes bulursanız, yerde yatan deneyin. Mide küçük bir kitap koyun ve kitap nefes olarak yükselir ve nefes gibi düşer, böylece nefes çalışın.

Gevşeme tekniği 2: Stresten kurtulmak için Progresif kas gevşemesi

Progresif kas gevşemesi hangi sistematik gergin ve vücutta farklı kas gruplarını dinlenmek iki aşamalı bir süreci içerir.
Düzenli uygulama ile, progresif kas gevşemesi ne gerilim hem de tam vücudun farklı bölgelerinde gibi rahatlama-hissediyor ile samimi bir aşinalık verir. Bu farkındalık stres eşlik kas gerginliği ilk işaretleri nokta ve karşı yardımcı olur. Vücudunuzu rahatlatır Ve, böylece zihin olacak. Stres rahatlama ek bir düzeyi için ilerleyici kas dinlenme derin nefes birleştirebilirsiniz.

Progresif kas gevşemesi pratik

Eğer kas spazmları, sırt sorunları, ya da gerilmesini kaslar tarafından ağırlaştırılmış olabilir diğer ciddi yaralanma öyküsü varsa Progresif Kas gevşemesi uygulamadan önce, doktorunuza danışın.
En ilerici kas gevşemesi uygulayıcıları ayaklarına başlatmak ve yüz yola kadar çalışmak. Takip etmek kas gruplarının bir dizi için, aşağıdaki kutuya bakın.
  • Giysinize gevşetin, ayakkabılarını almak ve rahat olsun.
  • Yavaş, derin nefes ve nefes, dinlenmek için birkaç dakikanızı ayırın.
  • Rahat ve başlamak için hazır olduğunuzda, sağ ayak dikkatinizi vardiya. Hissediyor şekilde odaklanmak için biraz zaman ayırın.
  • Olarak sıkı olabildiğince sıkma sağ ayak yavaşça gergin kasları,. 10 bir sayım için tutun.
  • Sağ ayak rahatlayın. Uzakta akan gerginlik ve gevşek ve gevşek olduğunda ayağınızı hissediyor şekilde odaklanın.
  • Derin ve yavaş nefes, bir an için bu rahat durumda kalır.
  • Hazır olduğunuzda, sol ayak dikkatinizi vardiya. Kas gerginliği ve sürümü aynı sırayı izleyin.
  • Sözleşme ve gitmek gibi kas gruplarını rahatlatıcı, vücut yavaşça yukarı hareket ettirin.
  • İlk başta biraz pratik, ancak amaçlanan dışında gergin kasları değil deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder