25 Haziran 2013 Salı

Çocuklarda ayrılık anksiyetesi bozukluğu tedavisi

Çocuk psikiyatristi, çocuk psikologları, ya da pediatrik nörolog ayrılık anksiyetesi bozukluğu teşhis ve tedavi edebilir. Bu eğitimli klinisyenler ev, okul, ve en az bir klinik ziyaret bir tanı koymak için bilgi entegre.Ayrılık anksiyetesi bozukluğu olan çocuklarda sıklıkla tıbbi değerlendirilmesi gerekebilir fiziksel şikayetleri olduğunu unutmayın.
Uzmanlar, fiziksel belirtiler ele endişeli düşünceler tanımlamak, çocuğunuzun baş etme stratejileri geliştirmelerine yardımcı ve problem çözme teşvik edebilirsiniz. Ayrılık anksiyetesi bozukluğu için profesyonel tedavi içerebilir:
  • Tedavi konuşun. Konuşma terapisi çocuğunuzun kendi duygularını ifade etmek için güvenli bir yer sağlar. Birisi onun anksiyete anlamaya yönelik empati dinlemek ve çocuğunuzun rehberlik zorunda güçlü bir tedavi olabilir.
  • Tedavi oyna. oyun terapötik kullanım duyguları hakkında konuşmak çocuklar için ortak ve etkili bir yoldur.
  • Aile. Danışmanlık ebeveyn olarak çocuğunuzun başa çıkma beceriler öğrenmek yardımcı olurken Aile danışmanlığı, çocuğunuzun kendi kaygı yakıt düşüncelerini karşı yardımcı olabilir.
  • Okul tabanlı danışmanlık. Bu ayrılık anksiyetesi bozukluğu okulun, sosyal davranış ve akademik talepleri keşfetmek bir çocuk yardımcı olabilir.
  • İlaç. İlaçlar ayrılma anksiyetesi bozukluğu şiddetli vakalarda tedavi etmek için kullanılabilir. Bu, diğer bir tedavi ile bağlantılı olarak kullanılır.

Ayrılık anksiyetesi bozukluğu için yardım bulmak için nerede

Çocuğunuzun ayrılık anksiyetesi bozukluğu vardır şüpheleniyorsanız, çocuk doktoru, bir çocuk gelişim uzmanı, ya da aşağıdaki mavi kutuda listelenen kuruluşlarından biri danışmanlık başlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder