25 Haziran 2013 Salı

Kalp sağlıklı beslenme ipuçları: tuz açık ve işlenmiş gıdalar

Tuz bir sürü yemek yüksek kan basıncına katkıda bulunabilir, hangi kalp-damar hastalığı için önemli bir risk faktörüdür. Sizin gıda tuz azaltılması bir kalp-sağlıklı bir diyetin büyük bir parçasıdır. Amerikan Kalp Birliği bir çay kaşığı tuz, bir yetişkin için günde en fazla yaklaşık önerir. Bu korkutucu küçük gelebilir, ancak sodyum alımını azaltmak için aslında birçok ağrısız-bile lezzetli yolu vardır.
  • Konserve ya da işlenmiş gıdalar azaltın. çok yediğiniz tuz çorba ya da dondurulmuş yemekleri-hatta kümes hayvanları veya diğer etler gibi konserve ya da işlenmiş gıdalar geliyor genellikle işlem sırasında eklenen tuz var. , Taze gıdalar yemek tuzsuz et arıyor ve kendi çorba ya da güveç yapmak önemli ölçüde sodyum alımını azaltabilir.
  • Evde yemek lezzet için baharat kullanarak,. Yemek kendiniz için size tuz alımını üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak sağlar. Tuz için çok lezzetli alternatifleri kullanın. Fesleğen, kekik, veya frenk soğanı gibi taze otlar deneyin. Kurutulmuş baharat koridor, bu tür yenibahar, defne yaprağı, veya sodyum olmadan lezzet yemek için kimyon gibi alternatifler bulabilirsiniz.
  • Azaltılmış sodyum sürümler yerine, ya da tuz yerine. sodyum ücretsiz, düşük sodyum veya tuzsuz etiketli gıdalar arıyor, dikkatli çeşniler ve paketlenmiş gıdalar seçin. Daha da iyisi, taze malzemeler kullanmak ve tuzsuz pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder