25 Haziran 2013 Salı

Kalp sağlıklı beslenme ipuçları: Yüksek lifli gıdalar odaklanın

Lif bir diyet yüksek "kötü" kolesterol düşürmek ve kalp hastalığına karşı korumaya yardımcı olabilir besin sağlayabilir. Kepekli tahıllar, sebze ve meyve doldurarak, size aynı zamanda kalp hastalığı riskini düşürmek olacak anlamına gelir, ihtiyacınız olan lif en alabilirsiniz.

Tam tahıllar için gitmek

Rafine ya da işlenmiş gıdalar lif içeriği düşük, bu nedenle tam tahıllar diyetinizin bir parçası olun. Yemek için kepekli tahıllar eklemek için birçok basit yolu vardır.
  • Iyi bir kahvaltı.  kahvaltı için hizmet başına lif beş ya da daha fazla gram ile bir yüksek lifli kahvaltı gevreği-birini seçin. Ya da en sevdiğiniz tahıl için işlenmemiş buğday kepeği birkaç yemek kaşığı ekleyin.
  • Yeni bir tane. Deneyin kahverengi pirinç ile Deney, yabani pirinç, arpa, kepekli makarna, bulgur ve.Bu alternatifler, daha ana akım daha lif yüksek meslektaşları-ve onların tatları seviyorum bulabilirsiniz vardır.
  • Sizin pişirme kadar toplu.  evde pişirme zaman, tam tahıllı un bu yana, yarım ya da beyaz un tüm tam tahıllı un yerine beyaz un daha ağırdır. Maya ekmek olarak, biraz daha maya kullanın veya hamur uzun mayalanmaya bırakın. Ezilmiş kepek tahıl veya kekler, kek ve kurabiye için işlenmemiş buğday kepeği eklemeyi deneyin.
  • Keten tohumu ekleyin. Keten tohumu toplam kan kolesterolü düşürebilir lif oranı yüksek olan küçük kahverengi tohumlar ve omega-3 yağ asitleri vardır. Bir kahve değirmeni veya mutfak robotunda tohum eziyet ve yoğurt, elma veya sıcak tahıl içine bir çay kaşığı heyecan olabilir.

Meyve ve sebze çeşitli yiyin

En meyve ve sebze onları kalp sağlıklı hale düşük kalori ve lif oranı yüksek olan. Sen yeme meyve ve diyet sebzeler parçası her gün yapmak için aşağıdaki stratejiler bazı kullanabilirsiniz.
  • Parmaklarınızın ucunda meyve ve sebze bulundurun. yıkayın ve meyve ve sebzeler kesme ve hızlı ve sağlıklı atıştırmalıklar için buzdolabında koyun. Vejetaryen tavada kızartması veya meyve salatası gibi, bu yüksek lifli maddeler vardır tarifleri seçin.
  • Pişirme içine sebzeler ekleyin. çorbalar ve soslar için önceden kesilmiş taze veya dondurulmuş sebze ekleyin. Örneğin, karışımı hazırlanmış spagetti sosu içine donmuş brokoli doğranmış veya güveç içine taze havuç atmak.
  • Baklagiller dışarı bırakmayın.  Baklagiller de, lif bakımından zengin olan. Yemek  daha fasulye, bezelye, mercimek ve. Konserve çorba ya da yeşil bir salata fasulye ekleyin.
  • Aperatifler sayımı yapmak.  Taze ve kuru meyve, çiğ sebze ve tam tahıllı kraker atıştırma zamanda lif eklemek için tüm iyi yollarıdır. Fındık Arada bir avuç aynı zamanda sağlıklı, yüksek lifli aperatif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder