22 Haziran 2013 Cumartesi

MADDELERİN KULLANIM ALANLARI hayatımızdaki yeri

Çevremizde gördüğümüz her madde hayatımızda birçok alanda kullanılmaktadır. Maddeleri evde, sokakta, iş yerlerinde vs. kullanmaktayız. Maddeleri kullanırken nitelikleri göz önünde bulundurulur. Örneğin evimizin pencerelerinde cam kullanırız. Çünkü hem dışarıyı görmek hem de güneş ışığının evimize girmesini isteriz. Maddeler kullanım alanlarına göre adlandırılırken madde, cisim, malzeme, eşya ve alet gibi isimler alır.


1.MADDE: Çevremizde gördüğümüz her şey maddedir. Su, elma, sıra, masa, taş vs.
                                                      
2.CİSİM: Maddelerin şekil verilmiş haline cisim denir. Dolayısıyla söz konusu şekil verme olduğu için ve sadece katı maddelere şekil verilebileceği için cisimler katıdır. Örneğin; cama şekil vererek oluşturulan cam bir sürahi bir cisimdir.
                                                                                           
3.MALZEME: Bir maddenin ya da cismin oluşması aşamasında kullanılan her bir maddeye malzeme denir. Örneğin; hamur yaparken kullanılan malzemeler; su, un, maya, tuz.
                                                    
4.EŞYA: Uzun süre kullanılan, yıpranan fakat tükenmeyen nesnelere eşya denir. Örneğin; evimizdeki televizyon, koltuk takımı, buzdolabı birer eşyadır.
                                                                                            
5.ALET: Meslek gruplarının bazı maddelere şekil vermek için kullandığı nesnelere alet denir. Örneğin; terzinin kullandığı makas, marangozun kullandığı çekiç birer alettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder